L’Assemblea Llibertària UB-Raval entra a la FEL

L’Assemblea Llibertària UB-Raval va néixer durant el curs 2012-2013, amb la voluntat de donar resposta a certes praxis en la militància amb què ens topávem quotidianament a la nostra facultat. L’afirmació “educació pública i de qualitat” se’ns presentava inacabada i pensàvem que a llarg termini no satisfeia les expectatives d’una societat lliure d’opressió, evidenciant així la necessitat de crear un discurs i unes pràctiques llibertàries entre les estudiants. D’ençà hem participat activament al moviment estudiantil: vagues, okupacions, xerrades, conferències, formacions, etc. Durant el curso 2016-2017 degut a una manca de traspàs generacional a l’assemblea, símptoma de l’època de desmobilització que patia el moviment estudiantil, vam decidir crear la GEFA (Grup Estudiantil de Formació Anarquista), un espai de formació i estudi de les idees llibertàries que l’any seguent va donar pas a una assemblea regenerada i amb noves integrants formades i motivades.
Un dels projectes més importants que hem dut a terme va ser l’okupació de la REA (Residència d’Estudiants Autogestionada) que, malgrat sobreviure de forma activa quasi dos anys, lamentablement va ser desallotjada aquest gener pel govern de Barcelona en Comú.

A la nostra vida com assemblea ens hem organitzat autònomament però també hem estat federades a la FEA (Federació d’Estudiants Anarquistes), organització que agrupava assemblees estudiantils de Catalunya i a la FAC (Federació Anaquista de Catalunya).

Després de la dissolució de la FEA i la ssortida de la FAC hem pres la decisión de passar a formar part de la FEL ja que pensem que la manera de combatre els abusos del sistema educatiu actual és a través de la organització i la solidaritat. Igualment creiem que sense una estratègia comú no podem lluitar contra el capitalisme, el cisheteropatriarcat i tots aquells sistemes de dominació que ens atravesen d’una o altra manera.

És per tot això que estem contentes i il•lusionades d’ingresar a la FEL!

Salut i anarquia!

Castellano:

La Assemblea Llibertària UB-Raval nació durante el curso 2012-2013, con la voluntad de dar respuesta a ciertas praxis en la militancia que nos encontrábamos día a día en nuestra facultad. La afirmación “educación pública y de calidad” se nos presentaba inacabada y pensábamos que a largo plazo no satisfacía las espectativas de una sociedad libre de opresión, evidenciando así la necesidad de crear un discurso y unas prácticas libertarias entre las estudiantes. Desde entonces hemos participado activamente en el movimiento estudiantil: huelgas, okupaciones, charlas, conferencias, formaciones, etc. Durante el curso 2016-2017 debido al escaso traspaso generacional que había habido en la asamblea, síntoma de la época de desmovilización que sufría el movimiento estudiantil, decidimos crear la GEFA (Grup Estudiantil de Formació Anarquista), un espacio de formación y estudio de las ideas libertarias que al año siguiente dio paso a una asamblea regenerada y con nuevas integrantes formadas y motivadas.

Uno de los proyectos más importantes que hemos emprendido fue la okupación de la REA (Residència d’Estudiants Autogestionada) que, pese a sobrevivir de forma activa durante casi dos años, lamentablemente fue desalojada este enero por el gobierno de Barcelona en Comú.

Durante nuestra vida como asamblea nos hemos organizado autónomamente pero también hemos estado federadas a la FEA (Federació d’Estudiants Anarquistes), organización que agrupaba asambleas estudiantiles de Catalunya y a la FAC (Federació Anaquista de Catalunya).

Tras la disolución de la FEA y salida de la FAC hemos tomado la decisión de entrar a formar parte de la FEL ya que pensamos que la forma de revertir los abusos del sistema educativo actual es mediante la organización y la solidaridad. De la misma forma que creemos que sin una estrategia común no podemos combatir el capitalismo, el cisheteropatriarcado y todos los sistemas de dominación que nos atraviesan de una u otra manera.

¡Es por esto que estamos contentas e ilusionadas de ingresar en la FEL!

¡Salud y anarquía!

Comparte