Vaga 9M. Defensar allò públic, construir allò comú

Tota la comunitat educativa està cridada a la vaga general del dia 9 de març. Des de la Federació Estudiantil Llibertària secundem les mobilitzacions i passem a organitzar des de ja totes les assemblees, protestes i accions prèvies que serveixin per generar un clima de conflictivitat previ a la vaga, perquè no entenem aquestes com una lluita ocasional de reivindicació, sinó com una oportunitat per ampliar-la, construir moviment i aconseguir objectius concrets.

L’ensenyament públic segueix avançant en el procés de desvalorització, mercantilització i elitització. Les taxes no han estatreduïdes tant com es varen apujar, les universitats recorren dia rere dia mésal finançament privat, l’aplicació o no de la LOMQE, amb les seves respectives conseqüències en la selectivitat o les revàlides, segueix en l’aire. Creiem així que l’única manera de decantar totes aquestes incerteses és organitzant-se i lluitant des de la nostra quotidianitat i als diversos fronts oberts.

Hem d’aprofitar les ocasions excepcionals, com ara una vaga, per reivindicar amb més força els conflictes locals de cada centre d’estudis, que van més enllà de les grans reformes com són el 3+2 o la Llei Wert. Sales d’estudi, feines remunerades, infraestructures que no es caiguin a trossos, llibertat d’expressió, organització als centres… Qüestions que mitjançant l’organització i l’acció col·lectiva som capaces de canviar i, per tant, millorar així les nostres condicions immediates d’estudi i treball.

Aquesta multiplicitat de lluites tangibles, properes ique ens afecten directament a totes han de servir-nos per fer de la lluita quelcom que s’estengui en el temps, i no quelcom esporàdic. Tot i conèixer els límits estructurals de l’actual educació pública en mans de l’Estat i el gran Capital, sabem que no més la lluita porta canvis i millores. Per això, nosaltres apostem per una superació del model educatiu, econòmic i polític vigent emprant la generació de contrapoders que retornaran a la comunitat la capacitat autogovernar-se a si mateixa, prenent de les elits el seu poder i tot allò que un dia se’ns va furtar. Això només ho podrem construir des de la defensa reactiva de l’ensenyament públic en front de la piconadora mercantilitzadora.

És per tot això que des de la FEL advoquem per:

  • La derogació de les lleis que mercantilitzen l’educació (LOMQE, revàlides, 3+2…)
  • La desobediència i insubmissió en cas d’aplicar-s’hi
  • El dret a vaga estudiantil en tots els nivells
  • El dret a decidir l’ensenyament que volem, sense deixar-loen mans de la classe política i empresarial
  • Supressió dels concerts educatius
  • La formació d’assemblees i comitès de vaga en cada centre d’estudis que dinamitzin la vaga amb les seves pròpies reivindicacions locals
  • Dotar de continuïtat a la vaga, sia en forma de mobilitzacions periòdiques o sia amb espais de trobada que permetin fer un seguiment de les demandes de la comunitat educativa
  • Un ensenyament gestionada per la seva comunitat, de caire inclusiu, feminista, laic, gratuït i universal.
Comparte

1 Trackback / Pingback

  1. Huelga 9M. Defendemos lo público, construimos lo común | Federación Estudiantil Libertaria

Los comentarios están cerrados.